vrijdag 3 september 2010

Dag 14 - 30 augustus 2010







Eindelijk zijn we 30 augustus, onze All Inclusive Day at Discovery Cove.
We kijken hier echt naar uit en vinden het toch ook een beetje spannend. Zwemmen met een dolfijn en snorkelen in een tropisch koraalrif doen we nu niet elke dag ;-).
Om zeker te zijn dat ik een zwembril kan krijgen met de juiste sterkte, staan we om 8u15 al aan de ingang van Discovery Cove en we zijn heel vlug aan de beurt om ons te registreren. Alle info doorgeven, een grote smile opzetten voor de foto op de badge en hup, we mogen het resort binnen.

We halen eerst en vooral mijn zwembril op sterkte en ik zie hier dus fantastisch goed mee. Super, dan kan ik straks alle vissen die me onder water passeren perfect zien.
Tegen dat we ons hebben omgekleed en de zaken die we niet nodig hebben in de locker hebben gestopt, is het al 9u30, dus gaan we ontbijten. Keuze genoeg hier (en lekker).





Onze zwemsessie met de dolfijnen is om 10u30, dus gaan we eerst een beetje snorkelen en een kijkje nemen in het deel met de roggen.


En dan is het eindelijk 10u20. Nadat we eerst wat algemene uitleg krijgen over het resort, krijgen we ook wat instructies over wat te doen en hoe ons te gedragen straks in het water bij de dolfijnen.
Onze groep krijgt dolfijn Jenny toegewezen en we starten met haar te aaien als ze ons voorbij zwemt.

Nadien kunnen we elk apart met haar op de foto en kunnen we ons door haar laten voorttrekken in het water.

Een fantastische ervaring.








Hierna hebben we de rest van de dag om te snorkelen in het koraalrif, te zwemmen in de tropische rivier (met watervallen, grotten, ..), wat te wandelen, iets te eten/drinken, te rusten, enz...
Zalig is het hier.

Na de middag beginnen onze schouders wat warm aan te voelen, dus smeren we ons nog eens goed in met de zonnecréme die we hier kregen. Maar ik vrees dat het al te laat zal zijn.

Als het tegen 17u aanloopt, besluiten we ons te gaan omkleden om de grote drukte voor te zijn. Dat blijkt een goed idee, want als wij uit de kleedkamers komen is het er file :) .

Alhoewel we beide toch wel moe zijn na zo'n ganse dag in het water, brengen we toch nog een bezoek aan de Prime Outlets. Ook hier vindt Yonah weer iets naar zijn zin en we gaan naar huis met sweaters van Tommy Hilfiger en enkele T-shirts voor Yonah.

Eenmaal terug in het hotel hebben we nog net voldoende energie om in bed te kruipen.
*****************************************************************************************************************************************



Dag 13 - 29 augustus 2010






Naar vandaag heb ik toch wel wat uitgekeken : er is immers het Trade City USA Vinylmation Event, het eerste vinylmationevent dat gehouden wordt. Ik ben benieuwd hoe de reeds op voorhand bestelde en betaalde vinyls er in het echt zullen uitzien. Verder kijk ik ook uit naar de meeting met de mensen van het vinylnation.net forum. Het is altijd leuker als je met iemand communiceert online dat je weet hoe hij/zij er uitziet.
De registratie begint om 9u30, dus gaan we (voor ons) heel vroeg ontbijten in het hotel, nl. om 7u30. Zodanig dat we, zoals ik gepland had, om 9u15 al aan de deuren staan van Showplace in Epcot, waar het event doorgaat.

Op het event kregen we heel veel informatie i.v.m. de nog te komen vinylmations en heb ik toch best wel aan aantal vinyls geruild. Verder zater er 4 artists voor een handtekeningensessie, dus heb ik ze alle door hen ontworpen vinyls laten tekenen. Nu zijn ze pas waardevol.
Om 14u gaan de deuren van het event open voor het grote publiek en er komt zo'n stroom van mensen binnen dat we het toch wel voor bekeken houden.  Maar buiten is het zó warm ... dat we besluiten om nog wat binnen te blijven. Pas na de meeting (met zo'n 15 personen) stappen we door en gaan we iets eten in the Electric umbrella.

En voor, waarschijnlijk, onze laatste dag in Epcot, besluiten we om nog eens Test Track te doen, hier krijgen we geen genoeg van. Via de single person rij stappen we nog eens door tot aan de instapkade.


Alle vorige keren stond de wachtrij tot buiten, maar nu staat er niemand.
Dus het ideale moment om naar Spaceship Earth te gaan. Dit is grappig; op het einde van de rit maakt men op de schermpjes een mogelijkheid ivm onze toekomst.


In de late namiddag gaan we nog eens naar het Magic Kingdom.
Ik wil nog zo veel mogelijk gebruik maken van onze photopass; elke extra foto zorgt er voor dat de eenheidsprijs naar beneden gaat, dus hoe meer foto's er opstaan, hoe goedkoper de foto/stuk kost.

Via het Orlandoforum.nl noteerde ik een aantal adressen van restaurants en die zitten nu al in de TomTom; dat is handig.
We rijden naar the Outback Steakhouse. Maar doordat het al donker is en we van Magic Kingdom komen ipv vanuit ons hotel, hebben we alletwee geen idee langs welke kant we rijden en langs welke straat we passeren.
Gevolg : nadat we hier heel lekker gegeten hebben (steak met verschillende soorten aardappelpuree), laat ik Lucie de weg terug zoeken.Wat blijkt nu : zitten we slechts 950 m van ons hotel verwijderd en we dachten dat we nog meer dan 15 minuten zullen moeten rijden.
We vallen opnieuw redelijk vlug in slaap.
******************************************************************************************************************************************

Dag 12 - 28 augustus 2010






Vandaag vertrekken we vanuit Miami Beach en rijden we terug naar Orlando.
Nadat ik eerst nog wat blogfoto's klaargezet heb, pakken we alles in en halen we de auto.

Om 11u30 rijden we dan effectief van het hotel weg en starten we de trip van ongeveer 375 km.
Ik besef weeral dat we geluk hebben met Lucie aan onze zijde; hoe ik dat met de klassieke wegenkaarten zou klaarspelen, geen idee.  We hebben een goede rit (met uitzondering van de 30 minuten file t.g.v. een ongeval) en komen om 15u15 aan in het Fairfield Inn by Marriott hotel aan de Vineland Avenue.
Wow, denken we van zodra we de kamer zien. Dit is eindelijk weer eens een kamer met veel licht en met een moderne inrichting (en met alles erop en eraan). Dit is zeker meer dan het geld waard; er is zelfs ontbijt en gratis internet inbegrepen.



Na het uitpakken wil ik toch eventjes rusten. Ik begin stilaan te voelen dat we al wat kilometers in de benen hebben en gecombineerd met de hoge temperaturen eist dat zijn tol. Normaalgezien kan ik nooit slapen overdag, maar nu kan ik zelfs rechtzittend slapen :-).
Is dat dan een teken dat ik langzaamaan ouder aan het worden ben ?
Terwijl ik de overgordijnen dichttrek (we gaan een uurtje op bed liggen), zie ik vanuit onze kamer het zwembad; dat is leuk, zo dichtbij.

Hierna voel ik me voldoende fit om met Yonah onze eerste Outlet Mall onveilig te gaan maken. We kiezen voor de Premium Outlet, die is een beetje verderop in dezelfde straat van ons hotel gelegen.
Nu begint Yonah toch te glunderen : de prijzen hier vallen blijkbaar iets beter uit dan in de vorige 2 Malls die we deden.


Hier vinden we zonder problemen best wel wat spullen : voor mezelf een lederen handtas van Fossil (die ik in de vorige malls nog voor 30 USD duurder zag) en Yonah vindt hier T-shirts, een lederen broeksriem, All Stars van Converse.

Hoewel ik een goed dutje heb gedaan in de late namiddag, ben ik blij als we om 23u terug in het hotel komen. De vermoeidheid slaat weer toe en we springen even later dan ook ons bed in.

*****************************************************************************************************************************************