maandag 6 september 2010

Dag 16 - 1 september 2010






Bij reservering voor Discovery Cove was de toegang tot Seaworld inbegrepen, dus dat staat vandaag op het programma.
Het is vandaag weeral heel warm, zelfs 's morgens al.
Als we Seaworld binnenstappen, lijkt het helemaal niet druk. Elk pad dat we nemen, lijken we alleen te lopen, op enkele castmembers na.
We starten bij de Shark Encounter, omdat we hier willen reserveren om te eten. Eens dit in orde is, gaan we onder de haaien door, via de glazen tunnel. Leuk om zo maar onder ze door te kunnen stappen.



Ook bij de Wild Artic zijn we de enige bezoekers. Na een paar minuten komt er nog een gezin van 4 bij en dat is het. We stappen in de simulatiehelicopter en stijgen op.
Hadden we geweten dat dit zo zou schokken, waren we er niet ingestapt. Ik ben heel erg misselijk als dit ten einde is; Yonah net niet.
Vanuit de attractie passeer je nog wat dieren, waaronder een (slapende) ijsbeer.  



De ganse vakantieperiode hebben we hier al heel veel eekhoorns van heel dichtbij zien passeren, maar nog niet eentje zoals dit kereltje (ik heb geen idee of hij echt wel van het mannelijke geslacht is).
Die loopt gewoon tussen de benen van de bezoekers door en neemt eten uit de hand aan.


We krijgen het wat warm en besluiten om naar the Journey to Atlantis te gaan. Hier heb je een gegarandeerd bad als je op de eerste rij zit, maar wij besluiten om op de 3de rij plaats te nemen. We kunnen dit gewoon kiezen; er staat toch niemand aan te schuiven en we hebben onze boot voor ons alleen.
Zoals voorzien krijgen we een goede afkoeling, maar het water druipt niet echt van ons af. Dus ... perfecte zitplaatsen gekozen. 
Bij de uitgang van deze attractie kan je via het winkeltje een paar aquariums bekijken en o.a. deze kwallen vind je hierin terug.

Dan is het tijd voor Believe, de show met Shamu. Ik ben benieuwd, want iedereen heeft het toch over de shows in Seaworld.


Nu, het is heel mooi om te zien. Wat ons nog het meest opvalt hierbij is het patriotisme van de Amerikanen.
Nog nooit gezien dat men voor aanvang van de show vraagt aan alle militairen en/of hun familie om recht te staan om een applaus in ontvangst te nemen. Men blijft het maar over "the heroes" hebben.

 

Bij het einde van deze mooie voorstelling hebben we net tijd genoeg om naar de volgende show te gaan.
Dat is dan Blue Horizons, een show met dolfijnen en papegaaien en heel wat trapezewerk. Evengoed toch wel mooi om naar te kijken.
We hebben nog even tijd om langs de Pinguin Encounter te passeren, alvorens we aan tafel kunnen.
Leuk om eens te bekijken, maar zoals Yonah ook zegt, dat zie je bij ons in de dierentuin ook. Met uitzondering dan van het feit dat je hier vragen kunt stellen over de pinguins.
Dan is het lunchtime in de Sharks Underwater Grill. De naamt zegt het al, je zit aan een groot aquarium met haaien om te eten. Toch wel een mooie ervaring, net of je naar TV kijkt en de trage bewegingen in het water geven een heel rustig gevoel.
Samen met de heel lekkere shrimp pasta Alfredo (dat is nu niet direct een grillgerecht, maar hier hebben we zin in) die we hier eten, is dit een heel goede keuze om te komen lunchen.

Het is ongeveer 16u30 wanneer we Seaworld buitenstappen. Op uitzondering van Kraken en Manta, de 2 rollercoasters is hier niets meer dat we willen doen. Beide attracties durven we uit schrik voor pijn niet doen. Ons dagje Discovery Cove heeft ons serieuze zonnebrand bezorgt en de beugels van deze attracties zullen ons waarschijnlijk te veel pijn doen. Maar we kunnen hier best mee leven; onze dag bij de dolfijnen en in het koraalrif is ons veel meer waard dan deze 2 attracties.
Omdat we nog veel tijd over hebben, rijden we naar de Florida Mall, hier zijn we nog niet geweest.
Yonah vindt hier heel veel kleren die hij past, maar niet echt veel (enkel 2 hemdjes) dat hij goedkoop genoeg vindt om te kopen.
Jaja, hij let heel goed op zijn geld.
Morgen verlaten we het Fairfield Inn hotel en "verhuizen" we naar Disney's All Star Movies Resort, waar we onze laatste 2 nachten zullen doorbrengen.
Dus terug op de kamer hebben we nog werk genoeg, want alles moet ingepakt worden.
En dan merkt Yonah dat hij zijn zonnebril nergens meer vindt. De enige mogelijke uitleg is dat hij die ergens in een pashokje heeft laten liggen. Hier is hij niet blij mee; het is tenslotte een Ray Bann zonnebril, dus niet meteen een goedkope.
Aangezien we geen idee hebben in welke winkel hij die heeft achtergelaten en gezien veel mensen zo'n bril wel willen hebben, lijkt het me geen zin te hebben om daar morgen naar op zoek te gaan.
****************************************************************************************************************

Dag 15 - 31 augustus 2010


Deze morgen zijn we om 9u gaan ontbijten, maar bij terugkomst was Yonah nog heel erg moe. Aangezien ik zelf wel nog een pak foto's te bekijken heb en heel wat mails te lezen, laat ik hem opnieuw in bed kruipen.
Het is uiteindelijk pas om 14u dat ik hem wakker maak om toch nog iets te kunnen doen vandaag.
 Omdat ik sowieso van plan ben om de Disney's Photopass te kopen, besluiten we om er vandaag nog wat foto's te laten bijzetten en trekken we naar Animal Kingdom.
Hier gaan we op de foto met Mickey, Minnie, Goofy en Pluto en laten we nog wat foto's aan de Tree of Life en aan de Mount Everest nemen. Deze foto's zal ik pas later kunnen plaatsen, wanneer ik ze ontvangen heb van Disney.
We vonden het beiden heel lekker in het restaurant in Dinoland, dus gaan we hier opnieuw eten. Om de naam nu niet meer te vergeten, maak ik nu voor alle zekerheid een foto.
Het blijkt dus Restaurantosaurus te heten. We laten ons de hamburger met zelf gekozen aanvullingen smaken en gaan daarna op pad op zoek naar de Disneyfotografen.


Rond 18u hebben we het hier gezien en keren we terug naar het hotel. We frissen ons wat op en zetten koers naar Dowtown Disney. Ik heb nog een aantal cadeautjes te kopen, dus ik weet wat gedaan.
Yonah weet ook wat gedaan als hij ontdekt dat je zelf een Star Wars Light Saber kan samenstellen. Hij is hier toch een kwartiertje zoet mee.

Na zijn "speeltijd" gaan we op zoek en  uiteindelijk heb ik alle cadeautjes gevonden.
Om in dezelfde sfeer te blijven, gaan we ook deze avond tussen de dinosaurussen eten, nl. in de T-Rex.
Dit is hetzelfde concept als Rainforest Café, maar met een ander thema.
De gekozen schotels smaken ons heel goed en we stappen voldaan het restaurant uit.






Op de terugweg naar de parking, wil Yonah nog eens op de foto met deze gezellige kerel en dan kunnen we eindelijk naar onze bedjes.

********************************************************************************************************************