vrijdag 6 augustus 2010

De laatste rechte lijn






Nog 10 dagen te gaan. Nu komt het vertrek toch echt wel dichtbij.
Niet dat we hiertegen opzien, maar ik heb het gevoel dat ik nog zo veel dingen moet doen.

Vorige week hebben we alle reisdocumenten vanuit de USA (van Mouse Fan Travel) ontvangen.
Alles wat te maken heeft met onze 1ste week van de vakantie zat daarbij.

De reservatie voor onze 7 nachten in Disney's Pop Century + de Hopper passen + de documenten voor de Disney's Magical Express.


Verder nog eens de reservering voor de 2 laatste nachten op Amerikaanse bodem (in Disney's All-Stars Movie Resort).

En hierbij zaten ook de "customized park maps" die ik op de WDW-site gemaakt had. Aangezien men die enkel opstuurt naar een adres binnen de USA, had ik de plattegrondjes naar het adres van Vickie (Mouse Fan Travel) laten opsturen. Zij heeft die dan samen met onze reisdocumenten doorgestuurd.
Goed geregeld op die manier, vind ik zelf :).

En ik moet hierbij toch vermelden : ze zijn prachtig. Alles wat ik aangeduid heb (attracties, shows, restaurants), staat aangegeven op de plattegronden en er is een plattegrond per park.
Ik heb zelfs besloten dat ik ze niet zal meenemen op vakantie, daarvoor zijn ze te mooi. Ze gaan rechtstreeks de kast in als souvenir (leuk, ik ben er nog niet geweest en ik heb al souvenirs ...).


Gisteren zijn Yonah en ik dan naar Thomas Cook Travel Center in Gent gegaan om daar ook al onze reisdocumenten in ontvangst te nemen.
Nu hebben we dus ook al onze papieren voor de vliegtuigtickets, de hotels voor tijdens de 2de en 3de week, de huurauto en Discovery Cove.

Na mijn spervuur van vragen i.v.m. de praktische kant van het "vliegen" (waar we nu trouwens alle antwoorden op kennen, allee dat denk ik toch) stapten we gezwind het kantoor buiten.

Ik kon het bijna niet geloven dat ik nu alle benodigde documenten in mijn bezit had.

Florida here we come !


Na nog eens alles over de "carry-on-baggage" nagelezen te hebben op de site van Delta Airlines, had ik toch nog een vraag i.v.m. het "personal item" dat iedereen mag meenemen aan boord (samen met de werkelijke handbagage, waarvoor we de kleine trolley kochten).

Over de laptop waarvan sprake op de site (die extra mee mag als personal item) staat niet vermeld of die dan al dan niet in een laptoprugzak mag zitten. Laat ik nu toch wel net een rugzak hebben :).

Dus zat er niets anders op dan eens te bellen met Delta Airlines.

Hoeveel geluk kan men als Belg weeral hebben :
blijkt nu dat er wereldwijd 2 luchthavens zijn waar er maar 1 stuk handbagage mee mag aan boord (en geen extra personal item) en laat één van die 2 toch wel Zaventem zijn (+ Manchester).


Dus moet de laptop in de handbagagekoffer gestoken worden om door de security op Zaventem te mogen. Hoe ik daar ga in slagen, is me nog niet duidelijk. En waar ik dan de spullen, voorzien voor in de trolley, zal steken is nog een groter raadsel.


Maar geen nood, dacht ik toen nog in al mijn onschuld : de internationale reispassen, GSM, geldbeugel en reisdocumenten kan ik gelukkig nog in mijn handtas kwijt.

Ja, dat kan ik ook vergeten.

De lieve mevrouw van Delta Airlines wist me er nog bij te vertellen dat dit ook telt voor de handtas : niet apart mee te nemen, maar in de handbagagekoffer.

Pffff, dat wordt dus flink proppen en zoeken hoe we al het nodige in die handbagage krijgen
(want die laptop moet toch echt mee; er zal toch af en toe 's avonds op de hotelkamer een beetje moeten gewerkt worden).

****************************************************************************************************************