zaterdag 28 augustus 2010

Dag 4 - 20 augustus 2010







Zoals gisterenavond gepland, hebben we het deze voormiddag wat rustig aan gedaan. Toen we om 12u vertrokken uit het hotel, kon ik toch al weer min of meer normaal rondstappen.
We hebben om 13u een reservatie in The Liberty Tree Tavern in Magic Kingdom, dus dat wordt onze eerste stop voor vandaag.
Het eten is hier zeer lekker en de sfeer fantastisch. We maken ons nog eens de bedenking dat de castmembers hier extreem vriendelijk zijn.






Hierna wandelen we via Liberty Square, waar Yonah de schommelstoel wil testen, naar het kasteel.


Aan het kasteel is "Dream Along with Mickey", de show die dagelijks een aantal keren wordt opgevoerd op het podium vóór het kasteel, nog bezig en we blijven hier nog eventjes kijken.


Het enige dat we in Magic Kingdom nog willen doen, en waar we de 1ste dag niet meer toegekomen zijn, is Stitch's Great Escape. Dus gaan we naar Tomorrowland, wat in Parijs Discoveryland heet. Er is hier zelfs geen wachtrij, dus we staan onmiddellijk aan de deur en van zodra die opengaat stappen we de attractie binnen. We weten totaal niet wat we hiervan moeten verwachten, gezien het wordt aangekondigd als een interactieve ervaring. Nu dat mag je wel zeggen; je voelt Stitch in je nek ademen, wanneer hij "een boertje" laat, ruik je de zwavel en als hij niest, voel je de waterdruppels. Dit werd allemaal heel leuk in mekaar gezet.


Hierna hebben we alles wat op ons lijstje stond voor Magic Kingdom gedaan. We nemen de monorail en trekken opnieuw naar Epcot. Hier willen we nog het één en ander doen. Na de verplichte tassencontrole, die trouwens écht wel een controle is in vergelijking met in Disneyland Parijs, stappen we nog eens Epcot binnen.


Het is vandaag weer vreselijk warm en vochtig, maar ja, dat is hier voor iedereen hetzelfde.


De vorige keer waren we te vroeg om in Innoventions de probeersessie met de Stegway te volgen, maar nu zijn we er op het juiste tijdstip. Er zijn maar 4 andere personen die dit ook eens willen uitproberen, dus na 5 minuten is het al onze beurt. Dit is super, we wisten niet dat dit zo leuk is.


Onderweg naar de verschillende landen gaan we eerst eens proeven (gratis) van verschillende Coca-Cola produkten die over de wereld verkocht worden aan de "Flavors Around the World". We vinden de Beverly-frisdrank die in Italië verkocht wordt verschrikkellijk, en blijkbaar vinden alle andere proevers dit ook; net of je drink een medicijnenkastje leeg.
De Kinley uit Israël vinden we beide de lekkerste.


De volgende stop is opnieuw in China, waar we nog de Dragon Legend Acrobats,  aangekondigd als "Incredible Chinese Chidren" willen zien. En ik moet toegeven, die zijn echt goed.


Waarschijnlijk door de warmte, krijg ik opnieuw enorm pijn onderaan mijn voetzolen. Gezien we toch nog een serieus stuk van de dag voor de boeg hebben, besluit ik om toch maar een bezoek aan de EHBO-post te brengen. Daar wordt duidelijk wat me die pijn bezorgt: aan elke voet heb ik blaren onderaan mijn tenen en op de voetzool. Pfff, dat moet mij weer overkomen. Maar met wat verzorging en de nodige pleisters voelt dit toch al wat beter. We zullen vanaf nu iets langzamer stappen, maar dat gaat ook.

Aangezien we hier toch zijn, besluiten we om nog eens Test Track te doen. Wanneer we daar aankomen, staat er zo goed als geen volk in de "Single Person Line", dus gaan we daar maar aanschuiven. Blijkt dat we uiteindelijk toch nog in dezelfde wagen terechtkomen. Dit is weer heel leuk; de snelheid waarmee dat autootje door de bochten vliegt, is fantastisch.


Voorlopig hebben we ook in Epcot alles gedaan wat we willen, dus besluiten we rond 19u om naar Dowtown Disney te gaan. Dat komt overeen met Village in Parijs, maar dan veel groter. Met de bus rijden we naar ons hotel, waar we ons wat opfrissen en om 21u zijn we in DTD.
Gezien het uur besluiten we om eerst maar een sandwich te eten in de Earl of Sandwich, waar iedereen zo vol lof over is.
Het moet gezegd, hun sandwiches zijn heel lekker.


Hier vind je onder andere ook de grootste World of Disney winkel ter wereld.


We willen wel eens weten hoeveel kleurtjes het krabrestaurant Fulton's Crab House zal krijgen, dus blijven we hier eventjes staan. Waar mijn voeten trouwens dankbaar voor zijn.



Yonah wil sowieso een bezoekje brengen aan de Harley Davidson Store en natuurlijk aan de Magic Masters shop, gezien zijn interesse in alles wat met goochelen en trukjes te maken heeft.


Om 24u hebben mijn voeten het wel gehad en keren we doodmoe terug naar het hotel.
Weeral een heel leuke dag die voorbij is.


******************************************************************************************************************************************