donderdag 2 september 2010

Dag 11 - 27 augustus 2010






Deze morgen staan we iets vroeger op om de grootste hitte voor te zijn.
We stappen naar het strand en nemen wat foto's, maar opnieuw is het ons na een paar minuten te warm en gaan we wat afkoelen op de kamer.



Wanneer we voldoende afgekoeld zijn, gaan we verder uitrusten in de schaduw aan het zwembad. Groot is onze verbazing als we daar plots onderstaande joekel zien passeren. Deze stapt langzaam het zwembad rond en verdwijnt dan in een boom. Zonder overdrijven, maar van kop tot staart is hij minstens 1 meter lang en hij heeft enorme stekels op de rug.


Pas wanneer de zon een beetje minder fel schijnt, lukt het ons om opnieuw wat deftiger te functioneren. We besluiten om via de Beach Walk tot aan Ocean Drive te wandelen. Dat is de plaats die men vooral toont over Miami Beach; met vooral rollerbladers, sporters en allerhande rare kwieten die gezien willen worden.
We krijgen waar voor ons geld : rollerbladers, skateboarders en fietsers begeven zich als echte waaghalzen tussen de rondtoerende luxe- en sportwagens. Hoe ze er in slagen om niet geraakt te worden, blijft ons een raadsel. Verder zijn er heel wat afgetrainde sportlichamen te zien, en vrij veel "locals" (zoals de kelner ons later in het restaurant vertelt) die proberen een graantje mee te pikken van al deze toeristen die hier de revue passeren.



Zoals je op onderstaande foto kunt zien, is het hier nu nog 105 ° Fahrenheit en dat is omgerekend zo'n 40 ° Celsius. Het is ondertussen toch al 20u, maar warm en vochtig blijft het hier.
Gelukkig hangen er grote ventilators op het terras van het Italiaans restaurant op OceanDrive waar we iets eten. Voor Yonah een pizza en voor mij een Griekse salade. Het water en de frisdrank wordt hier gratis bijgevuld.
Tijdens het eten zien we nog het éen en ander passeren op Ocean Drive. Hier is het toch echt wel de bedoeling om gezien te worden. Ik heb (zelfs in Saint-Tropez) nog nooit zoveel verschillende oldtimers en sportwagens zien passeren als hier.


Na het eten gaan we nog wat art-deco gevels bekijken, vooral ik vind die mooi.




Op onderstaande foto zie je de woning van Gianni Versace, die hier op het voetpad werd doodgeschoten.
Het is één van de weinige huizen op Ocean Drive die door particulieren bewoond wordt; de anderen zijn bijna allemaal hotels en/of restaurants.


Hierna zijn we voldoende gekookt voor vandaag en besluiten we langzaam terug te keren naar het hotel. Hier is het toch iets frisser.
***********************************************************************************************************************************************

Dag 10 - 26 augustus 2010






Vandaag hebben we maar een kleine afstand af te leggen, dus (om Yonah een plezier te doen) passeren we op weg naar Miami Beach nog eens voorbij een shopping mall. Dit keer gaan we naar Dadeland Mall, zo'n 90 km van Key Largo. Hier vindt hij wel een winkel naar zijn hart, nl. de Express en hij koopt hier een paar T-shirts. Verder vindt hij hier nog een mooie zonnebril, dus hij is tevreden.

Na het doorkruisen van de ganse shopping mall hebben we maar 30 km meer te doen vooraleer we onderstaande borden zien opduiken.
Miami Beach, here we come.


Lucie leidt ons rechtstreeks naar ons hotel en in de late namiddag stappen we het Marseille hotel binnen.
Gezien de omgeving neem ik er de betalende parkeerplaats bij (25 USD/nacht); liever dat dan geen plaats te vinden of dan de auto te zien verdwijnen. Verder neem ik ook ineens internetaansluiting; dat is hier een vaste prijs voor de ganse duur van het verblijf (en we zijn hier toch 2 nachten).
Alles is proper, maar niet echt meer van deze tijd. Het geeft ons een beetje het gevoel van vergane glorie. Maar ook hier maakt de ligging veel goed. Achter het zwembad is er een soort tuin met zetels en hangmatten en hierachter loop je recht de " beach van Miami Beach" op.


Het is weer zo'n snikhete dag en we besluiten om vlug eens een kijkje op het strand te nemen, maar we hebben geen zin om in daar in zo'n hitte te vertoeven. We zoeken een plekje aan de schaduwkant van het zwembad en dat is voor ons iets aangenamer.
Wat is dit toch een zalig leventje ;-).


Wanneer de avond valt (en de zon verdwijnt) verkennen we de omgeving een beetje. Het hotel ligt midden de art-deco wijk en er wandelt hier heel veel volk door de straten.
De hitte en de vochigheid zijn echter nog steeds verschrikkelijk, dus wij maken er een korte wandeling van.
We installeren ons op het terras van ons hotel en eten een "Seafood Pasta".
Echt lekker!!!


Na het eten willen we in feite zo snel mogelijk naar de kamer terug vooraleer we echt smelten. Daar is er gelukkig airco ;-).

Ik loop eens door mijn mails, beantwoord de dringendste ervan en Yonah kijkt ondertussen wat TV.
Maar de vermoeidheid slaat toe en vrij vlug gaan de lichten uit en genieten we van een rustige nacht.

******************************************************************************************************************************************






Dag 9 - 25 augustus 2010






Om 10u30 rijden we de parking van het hotel af.
Gisterenavond passeerden we een Target Plus, dus we stoppen hier eerst even om wat drankjes en iets om te knabbelen te halen. Yonah vraagt zich vol verwondering af voor welke hond dit kaliber been bedoeld is.



Vervolgens vertrekken we richting onze eerste shopping mall, nl. De Sawgrass Mill in Fort Lauderdale.
Die is echt wel groot. Alvorens we hier vertrekken, besluiten we nog iets te eten in het Rainforest Café. Merk je de ontgoochelde blik van Yonah op wanneer hij zijn schotel krijgt? Hij vindt dit zo weinig. Gelukkig eet ik niet zoveel, dus kan hij een deel van mijn Ceasarsalade opeten.
Wonder boven wonder vinden we hier in geen enkele winkel iets wat we willen, dus komen we met lege handen terug buiten.



We hebben een rit van slechts 135 km voor de boeg, dus dat valt wel mee (en zeker met de hulp van onze Lucie).
Onderweg hebben we wel wat vertraging door wegenwerken, maar om 18u30 arriveren we in Key Largo.
Het Bayside Inn hotel heeft een prachtige ligging; je loopt zo via het zwembad de zee in.


 
Na het hoogstnodige te hebben uitgepakt, stappen we naar de waterkant om de zonsondergang niet te missen.






Dit hotel heeft echt wel een topligging. We genieten beiden met volle teugen van het prachtige uitzicht.

*******************************************************************************************************************************************