vrijdag 3 september 2010

Dag 14 - 30 augustus 2010







Eindelijk zijn we 30 augustus, onze All Inclusive Day at Discovery Cove.
We kijken hier echt naar uit en vinden het toch ook een beetje spannend. Zwemmen met een dolfijn en snorkelen in een tropisch koraalrif doen we nu niet elke dag ;-).
Om zeker te zijn dat ik een zwembril kan krijgen met de juiste sterkte, staan we om 8u15 al aan de ingang van Discovery Cove en we zijn heel vlug aan de beurt om ons te registreren. Alle info doorgeven, een grote smile opzetten voor de foto op de badge en hup, we mogen het resort binnen.

We halen eerst en vooral mijn zwembril op sterkte en ik zie hier dus fantastisch goed mee. Super, dan kan ik straks alle vissen die me onder water passeren perfect zien.
Tegen dat we ons hebben omgekleed en de zaken die we niet nodig hebben in de locker hebben gestopt, is het al 9u30, dus gaan we ontbijten. Keuze genoeg hier (en lekker).





Onze zwemsessie met de dolfijnen is om 10u30, dus gaan we eerst een beetje snorkelen en een kijkje nemen in het deel met de roggen.


En dan is het eindelijk 10u20. Nadat we eerst wat algemene uitleg krijgen over het resort, krijgen we ook wat instructies over wat te doen en hoe ons te gedragen straks in het water bij de dolfijnen.
Onze groep krijgt dolfijn Jenny toegewezen en we starten met haar te aaien als ze ons voorbij zwemt.

Nadien kunnen we elk apart met haar op de foto en kunnen we ons door haar laten voorttrekken in het water.

Een fantastische ervaring.








Hierna hebben we de rest van de dag om te snorkelen in het koraalrif, te zwemmen in de tropische rivier (met watervallen, grotten, ..), wat te wandelen, iets te eten/drinken, te rusten, enz...
Zalig is het hier.

Na de middag beginnen onze schouders wat warm aan te voelen, dus smeren we ons nog eens goed in met de zonnecréme die we hier kregen. Maar ik vrees dat het al te laat zal zijn.

Als het tegen 17u aanloopt, besluiten we ons te gaan omkleden om de grote drukte voor te zijn. Dat blijkt een goed idee, want als wij uit de kleedkamers komen is het er file :) .

Alhoewel we beide toch wel moe zijn na zo'n ganse dag in het water, brengen we toch nog een bezoek aan de Prime Outlets. Ook hier vindt Yonah weer iets naar zijn zin en we gaan naar huis met sweaters van Tommy Hilfiger en enkele T-shirts voor Yonah.

Eenmaal terug in het hotel hebben we nog net voldoende energie om in bed te kruipen.
*****************************************************************************************************************************************



Geen opmerkingen:

Een reactie posten