zondag 16 mei 2010

Bijkomende voorbereidingen






Door de brandwonden op de kuiten van Yonah hebben we een aantal extra aankopen moeten doen.
Normaalgezien draagt hij in de zomer nooit lange broeken, behalve als er naar een feestje moet gegaan worden (en dan zijn dat de broeken die hij het ganse jaar door draagt). Aangezien hij niet in de zon mag met de (tegen dan met een nieuwe huid) kuiten, zijn we dus "verplicht" om lange zomerbroeken te kopen. Het lijkt ons niet leuk om met 40° C (of meer) rond te lopen in Florida met jeansbroeken. Dus hebben we 3 lange linnen broeken gekocht, speciaal hiervoor. Nu nog een goede oplossing vinden voor de dag zwemmen met de dolfijnen in Discovery Cove en voor de andere momenten dat we aan het zwembad gepland hebben.We overwogen al de aanschaf van een swimsuit, maar gezien de prijs is dat al buiten de mogelijkheden gevallen.Het zal dus uitkijken worden naar verbanden die waterbestendig zijn.


Verder hadden we ook geen "deftige" reiskoffers, gezien we tot op heden steeds met de auto naar Zuid-Frankrijk op vakantie zijn gegaan.Dus ook hier heb ik serieus wat tijd gestoken in het uitzoeken van alle mogelijke aankopen.
Waar moest rekening mee gehouden worden:
- max. afmetingen : diepte + breedte + hoogte = max. 157 cm
- zo licht mogelijk (gezien een koffer + inhoud max. 23 kg mag wegen)
- bijkomende vereiste voor de USA : TSA slot (zoniet wordt een afgesloten koffer opengebroken)
- ook belangrijk : de prijs



Uiteindelijk heb ik de American Tourister Spinner by Samsonite gevonden in 2 afmetingen die in aanmerking kwamen (77 cm + 67 cm) en aan een mooie actieprijs bij Delhaize.


Volgens de officiƫle verkoopsgegevens is de grootste koffer in totaal juist 157 cm, dus dat probleem is opgelost. De spinner van 67 cm past perfect in de koffer van 77 cm, dus heb ik beide aangeschaft.
We vertrekken dus met de kleinste koffer in de grootste, zo moeten we in de USA geen bijkomende koffer kopen om de ginds gekochte spulletjes in kwijt te kunnen.









Vorige week heb ik onze ESTA-formulieren online ingevuld en we kregen dus de officiĆ«le bevestiging : we mogen de USA binnen.


Vrijdagavond kreeg ik dan een mail van de travel agent in de USA met de bevestiging van alle gemaakte reserveringen. Nog iets dat volledig in orde is.
En nu maar hopen dat de euro niet te veel meer zakt op de beurs. Anders zal onze reis (aangezien we die in dollars moeten betalen) toch iets duurder uitvallen dan voorzien. 

*****************************************************************************************************************************************************************