woensdag 1 september 2010

Dag 7 - 23 augustus 2010







Deze morgen heb ik eerst en vooral gebeld naar Alamo. Morgen halen we daar onze huurauto op en we willen graag afgehaald worden door hen aan het hotel. Dit blijkt geen probleem te zijn en op minder dan een minuutje zit het gesprek er op. Kort voor de middag nemen we nog maar eens de bus naar Epcot. Ik weet niet waarom, maar we lijken alletwee het liefst naar daar terug te keren.
Net op het moment dat we uit de bus stappen, begint het te regenen; niet zachtjes, maar weeral echt "gieten". We lopen zo ver mogelijk onder de monorail door (uit de regen) en stappen het camera center binnen. Hier zag ik eerder een laptophoes die ik wel zou willen.
Gelukkig was er nog eentje en die is nu in mijn bezit ;-).
Het regent nog steeds, maar minder hard, dus zetten we het op een lopen onder die 1 kleine paraplu die we een aantal dagen geleden gevonden hebben. Gezien hij nauwelijks groot genoeg is voor 1 persoon, komen we redelijk nat aan in the Electric Umbrella. Hier aten we eerder al een lekkere hamburger, dus we weten wat we kunnen verwachten.
 


Het druppelt nog lichtjes wanneer we klaar zijn met eten, maar we besluiten toch om eens te kijken of er een lange wachtrij is aan Test Track. Dat is dus echt een attractie naar ons hart.
En ja hoor, de "single person" rij is zelfs niet te zien, dus stappen we langs hier rechtstreeks door tot aan het startpunt. De eerstvolgende auto's kunnen we beide instappen; Yonah zit in de auto net achter mij. Als we op het buitenparcours komen, merk ik dat het nog altijd regent. Dat is toch nog een andere gewaarwording, in de auto met de regen die in het gezicht pletst. Maar het blijft leuk.


Het lijkt eindelijk te stoppen met regenen en we starten nog eens een toertje rond de wereld vanuit Canada.
Hier speelt momenteel opnieuw dat groepje dat Ierse songs speelt, weliswaar in een rockjasje. Yonah hoort die graag en ik moet zeggen dat ik ze ook echt goed vind.Wat verderop stapt hij in het Verenigd Koninkrijk het winkeltje binnen en vindt hier wat hij zoekt : een cowboyhoed met "aanpasbare rand". Er blijkt daar een soort ijzerdraad in te zitten.
Hiermee wil hij echter niet op de foto, maar wel met zo'n hoge "Guiness-hoed".


 
 
Van hieruit wandelen we verder via Frankrijk, waar men net een act opvoert.
Die kerel staat echt op gewoon losse stoelen die hij op mekaar stapelt. Leuk om te zien.




We kunnen het niet laten en lopen nog een keer de winkel in Japan binnen.

Hier had Yonah het grootste plezier met iemand die gewoon in het midden van de winkel in zijn scooter (zoals ze dat hier noemen) zat te slapen.


Ja ja, Epcot bezoeken kan blijkbaar lastig zijn ;-).



We trekken verder en in Italiƫ nemen we even een pauze en nemen we nog wat foto's.In het "glaswinkeltje" zie ik een prachtige hanger in Muranoglas en ik besluit om mezelf nog eens te trakteren. Zelfs Yonah vindt het mooi en dat wil toch al wat zeggen.


Blij met mijn nieuwe aankoop blijven we nog wat kijken naar de Italiaanse jongleur.



  

Vanavond hebben we gereserveerd in het Sci-Fi restaurant in de Disney's Hollywood Studios en het wordt tijd om naar ginder te gaan. We kunnen met de bus gaan, maar ook met de boot. Gezien dat het enige nog niet geprobeerde vervoermiddel voor ons is, nemen we dus de boot.Zo zien we nog eens iets anders; we passeren namelijk o.a. de Boardwalk.



We arriveren mooi op tijd in de Hollywood Studios en stappen rechtstreeks door naar het Sci-Fi restaurant. Hier waan je je in een drive-in movie. Het is eens iets anders.We eten beide een steak en die is supermals en perfect gebakken zoals we hem gevraagd hadden. Een aanrader zou ik zeggen. Als dessert kozen we voor de apple/rubarber crisp en die was ook enorm lekker, maar heel zwaar. Zelfs Yonah kreeg het niet helemaal op.
 


Voldaan verlaten we het restaurant en stappen op de bus naar ons hotel. Nadat we ons wat hebben opgefrist, nemen we de bus naar Downtown Disney.Heel laat wil ik het vanavond niet maken, want ik moet nog alles inpakken. Morgenvroeg verlaten we immers het Disneyresort en halen we de huurauto op.



Dus om 23u verlaten we Downtown Disney en keren we terug naar het hotel.



*********************************************************************************************************************************************