zondag 20 juni 2010

Reservatie vliegtuigstoelen + aankoop fototoestel



Na herhaaldelijk gelezen te hebben dat men de plaatsen op het vliegtuig had gereserveerd, besloot ik vorige week om dit eens uit te pluizen.
Aangezien ik een leek ben wat vliegtuigen betreft, was dit als Chinees voor mij.

Na wat te hebben rondgeneusd op de site van Delta vond ik de beschikbare stoelen voor mijn geboekte vluchten. Al snel werd me duidelijk dat het voornamelijk plaatsen boven de vleugels waren die nog niet gereserveerd waren.
Dat is nu net waar wij dus niet willen zitten, dus kon ik best wat spoed zetten achter onze "stoelenreservatie".
Ik kwam erachter dat je hiervoor een reserveringsnummer nodig hebt.
Dat was nu net wat ik niet had; de vliegtickets waren door het reisbureau geboekt en ik had enkel de vluchtgegevens.
Maar geen nood: ik trok naar het reisbureau en ik moest maar vermelden dat ik mijn plaatsen op het vliegtuig wou vastleggen en men gaf me onmiddellijk mijn "confirmation number".

Zodoende hebben we dezelfde avond nog onze plaatsen voor de heen- en terugvluchten (Brussel - Atlanta en Atlanta - Orlando) in orde gebracht.



Van bij de start van de voorbereidingen voor deze reis, wist ik al dat ik een nieuw fototoestel wou kopen om mee te nemen. Dit ondanks het feit dat ik een meer dan normale hoeveelheid reflextoestellen in mijn bezit heb; je bent fotograaf of je bent het niet :). Ik heb geen zin om in Florida rond te huppelen met zo'n zwaar toestel en losse objectieven.
Verder wou ik ook nog een videocamera kopen om toch op zijn minst ook wat bewegende beelden van die "once-in-a-lifetime"-reis te hebben.
Maar na alle voorbereidingen en boekingen, werd het me duidelijk dat mijn budget niet onuitputtelijk is.
Dus begon het zoeken naar een fototoestel waarmee ik zo'n beetje van alles kan doen.
Ik heb ettelijke websites bezocht en evenveel produktspecificaties gelezen en gisteren heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt.

Deze is het dus geworden, de Canon Powershot SX 210 IS (een hele mondvol) :Hiermee kan ik zowel foto's maken als filmen in HD. De foto's die ik tot nu toe maakte om te testen zijn in ieder geval al heel goed. Dat men met een compacttoestel nooit de kwaliteit van een reflextoestel bekomt, ... daar zal ik me zonder problemen bij neerleggen.

*********************************************************************************************************************************