dinsdag 7 september 2010

Dag 19 - 4 september 2010






Deze morgen maakt de wekker ons om 7u wakker. Na het douchen wacht ons de zware taak om al de spullen juist te verdelen over de 3 koffers.
Eén koffer hadden we gisterenavond al volledig gepakt en gewogen (hij weegt 22 kg), dus die was al klaar, dacht ik toen.
Maar nadat we beide andere koffers en de handbagagekoffer gevuld hebben, blijkt er eentje 23,5 kg en eentje 24,5 kg te wegen.
Dus hupsakee, het herordenen en versteken van alle spullen begint. Pas na zo'n keer of 4 wegen en veranderen, lukt het ons om (door een aantal spullen extra naar de handbagage te verhuizen) de koffers min of meer rond het maximum gewicht te houden (2 koffers van 23 kg en eentje van 23,5 kg). Hopelijk kijkt men niet op een 1/2 kilo.
Om 8u45 bel ik de bagagedienst van het hotel en die komen, zoals gevraagd, om 9u15 onze bagage ophalen.
Wij gaan ondertussen rustig ontbijten en om 10u15 halen we onze koffers op in het bagagedepot.
Het wordt nog een hele klus om die 3 koffers, 1 trolley, 2 rugzakken, 1 schoudertas en 2 cowboyhoeden met ons tweetjes naar huis te krijgen, maar moeilijk gaat ook.



De Disney's Magical Express komt ons om 10u45 ophalen en we komen ruim op tijd aan op Orlando International.
Hier is het de bedoeling dat iedereen die geen problemen heeft (zoals gemiste vlucht, ontbrekende papieren, ...) zelf incheckt via de computers die daar staan.
Ik heb geen idee hoe dat werkt, maar gelukkig is er een vriendelijke dame van Delta die hierbij assisteert. Ik betaal 55 USD extra voor de 3de koffer en op gewicht is alles in orde.
Zonder veel wachttijd gaan we vervolgens naar de juiste gate, waar we nog eventjes tijd hebben om online te gaan. Hier is blijkbaar overal gratis draadloos internet beschikbaar.
Stipt op tijd gaan we aan boord en stijgen we op naar Atlanta.

Ik slaag er zelfs nog in om vanuit de lucht een foto van Discovery Cove en Seaworld te maken.

Netjes op tijd landen we in Atlanta en hier kunnen we gewoon doorgaan naar de volgende gate. Onze bagage wordt automatisch naar het juiste volgende vliegtuig gebracht (dat hopen we toch).

Ook dit keer vertrekken we mooi op tijd richting Brussel.

****************************************************************************************************************************************************

Geen opmerkingen:

Een reactie posten