dinsdag 7 september 2010

Dag 17 - 2 september 2010






Vandaag verlaten we het Fairfield Inn by Marriott hotel, dus wil ik vooraleer weg te rijden toch nog een foto van de ingang.
Dit hotel beviel ons zeer goed en is zeker een aanrader.



Het is weeral snikheet vandaag, maar voorlopig hebben we daar niet veel last van. We zijn onderweg naar Daytona Beach.
Hier vond ik voor Yonah een winkel waar men attributen voor goocheltrucs verkoopt. Gezien goochelen toch wel als zijn hobby kan beschouwd worden, wil ik voor hem gerust eens een uitstapje naar de Daytona Magic Shop maken.
We zullen ondertussen trouwens ook eens het befaamde stadje met zijn motorrijders kunnen bekijken en de winkels gespecialiseerd in lederen vesten.
Veel verschil zullen die 240 km (heen en terug) niet maken, we legden er al zo veel meer af.


Eens in de Magic Shop lijkt Yonah de koning te rijk. Hij weet niet waar eerst kijken, terwijl hij toch al een lijstje maakte wat hij hier allemaal wil kopen.
Ik moet toegeven, zelfs ik kom hier ogen te kort. Het personeel is hier enorm vriendelijk en om het even wat we vragen, men voert de truukjes uit met plezier.
Uiteindelijk gaan we de deur uit met alles wat Yonah op zijn lijstje had staan (1 ding had men niet op voorraad, maar dat zal opgestuurd worden).

Hierna rijden we nog naar een outlet winkel voor lederen vesten, waar ik me een paar lederen handschoenen koop.Alhoewel ik dan geen Harley Davidson wil kopen, maar een Vespa, handschoenen zullen dan toch ook van pas komen.

Op de terugweg zien we een Best Buy. Yonah heeft op zijn lijstje ook nog een externe harde schijf staan, dus we springen hier eventjes binnen.
En ja hoor, de "WD My Book 1 TB" verhuist hier naar een nieuwe eigenaar.

Het wordt ons beide duidelijk dat we nog niet gegeten hebben en kiezen om iets te eten in de Mc Donalds.
Yonah bestelt voor ons 5 hamburgers, 2 cheeseburgers, 2 x frietjes en 2 frisdranken.
Hierop verontschuldigt de dame achter de toog zich voor het feit dat de hamburgers vandaag niet in aanbieding staan en dat ze nu toch wel 0,89 USD kosten. Wij geloven onze oren niet; 0,70 EURO voor een hamburger en ze vinden dat hier duur !!! We maken van de gelegenheid gebruik om het gratis internet te gebruiken en een uurtje later zitten we opnieuw in de auto.

Nu zetten we toch echt wel de terugreis in; we hebben volgens Lucie nog zo'n 120 km voor de boeg vooraleer we in het laatste hotel van onze reis aankomen.
Het is uiteindelijk al 18u30 wanneer we aankomen in Disney's All Star Movies Resort. 


Nadat het nodige is uitgepakt, besluit Yonah om zijn nieuwe harde schijf eens te bekijken en dan ziet hij natuurlijk dat waar ik bij aankoop niet aan gedacht heb : gezien dit op stroom werkt, heeft die een andere stekker en is hij geschikt om op 110 V te werken, maar niet op 240 V.
Terugkeren naar de winkel is geen optie, gezien de grote afstand. Men kan hier natuurlijk een omvormer voor kopen, maar dat lijkt Yonah zoveel poespas, dat zijn stemming onmiddellijk onder nul zakt.

En dan komt moeder's hulp natuurlijk goed van pas. Ik plaats een berichtje op het vinylmation.net forum (hoewel dit niets met Vinylmations te maken heeft) en roep de hulp in van de forumleden die in de buurt van Orlando wonen. Misschien is iemand wel net van plan om zo'n externe harde schijf te kopen en kan ik de onze dan doorverkopen.
Binnen de kortste keren hebben verscheidene mensen geantwoord en wel met heel bruikbare informatie : in de US is het blijkbaar geen probleem om iets om te ruilen in een andere Best Buy winkel dan diegene waar het artikel werd aangekocht, zelfs niet als de doos werd geopend.
Dit wetende zal ik morgenochtend zo snel mogelijk naar een Best Buy in de buurt bellen om dit te laten bevestigen en dan kunnen we gaan omruilen. Yonah ziet het al weer wat zitten :).

We besluiten om nog eens naar Downtown Disney te gaan; het is de laatste avond dat we een auto ter beschikking hebben.
Onderweg naar de auto nemen we nog wat foto's van het hotel.




Yonah denkt er ineens aan dat hij nu geen zonnebril meer heeft. Hij laat horen dat hij wel graag opnieuw hetzelfde model zonnebril (Ray Ban) wil kopen, dus zoek ik voor hem op internet waar er in de outlet malls in de buurt zonnebrilwinkels zijn. Morgenvoormiddag wordt dat dan onze eerste stopplaats.


 *****************************************************************************************************************

Geen opmerkingen:

Een reactie posten