donderdag 2 september 2010

Dag 10 - 26 augustus 2010






Vandaag hebben we maar een kleine afstand af te leggen, dus (om Yonah een plezier te doen) passeren we op weg naar Miami Beach nog eens voorbij een shopping mall. Dit keer gaan we naar Dadeland Mall, zo'n 90 km van Key Largo. Hier vindt hij wel een winkel naar zijn hart, nl. de Express en hij koopt hier een paar T-shirts. Verder vindt hij hier nog een mooie zonnebril, dus hij is tevreden.

Na het doorkruisen van de ganse shopping mall hebben we maar 30 km meer te doen vooraleer we onderstaande borden zien opduiken.
Miami Beach, here we come.


Lucie leidt ons rechtstreeks naar ons hotel en in de late namiddag stappen we het Marseille hotel binnen.
Gezien de omgeving neem ik er de betalende parkeerplaats bij (25 USD/nacht); liever dat dan geen plaats te vinden of dan de auto te zien verdwijnen. Verder neem ik ook ineens internetaansluiting; dat is hier een vaste prijs voor de ganse duur van het verblijf (en we zijn hier toch 2 nachten).
Alles is proper, maar niet echt meer van deze tijd. Het geeft ons een beetje het gevoel van vergane glorie. Maar ook hier maakt de ligging veel goed. Achter het zwembad is er een soort tuin met zetels en hangmatten en hierachter loop je recht de " beach van Miami Beach" op.


Het is weer zo'n snikhete dag en we besluiten om vlug eens een kijkje op het strand te nemen, maar we hebben geen zin om in daar in zo'n hitte te vertoeven. We zoeken een plekje aan de schaduwkant van het zwembad en dat is voor ons iets aangenamer.
Wat is dit toch een zalig leventje ;-).


Wanneer de avond valt (en de zon verdwijnt) verkennen we de omgeving een beetje. Het hotel ligt midden de art-deco wijk en er wandelt hier heel veel volk door de straten.
De hitte en de vochigheid zijn echter nog steeds verschrikkelijk, dus wij maken er een korte wandeling van.
We installeren ons op het terras van ons hotel en eten een "Seafood Pasta".
Echt lekker!!!


Na het eten willen we in feite zo snel mogelijk naar de kamer terug vooraleer we echt smelten. Daar is er gelukkig airco ;-).

Ik loop eens door mijn mails, beantwoord de dringendste ervan en Yonah kijkt ondertussen wat TV.
Maar de vermoeidheid slaat toe en vrij vlug gaan de lichten uit en genieten we van een rustige nacht.

******************************************************************************************************************************************






Geen opmerkingen:

Een reactie posten